Tisdag kväll

Det var faktiskt riktigt skönt en långpromenaden idag, lite jobbig bara. Det blev ju så jävla varmt =)
Vi var ju och vägde lillan på bvc idag, nu är hon stora tjejen! Hon är 55 cm och väger 4610 gram. Så hon har gått upp 1,5 kilo sen hon föddes. Och det märks när man håller henne. Men annars såg allt bara fint ut. Hennes svamp hon fått på tungan var helt borta, så nu slipper vi smörja. Salvan vi fick från bvc såg hemsk ut, det såg ut som att hon sugit på en bläckpenna som gått sönder. Knall blå/lila.

Annars har vi inte gjort så mycket, bara tvättat och så. En massa prat blev det också, och vi kom båda fram till det vi ville. Så nu är det bara att kämpa lite hårdare, och försöka mer.

Lillan har varit jättegnällig ikväll, hon har bara velat äta och äta. Så tillslut, när nicke for iväg en sväng och hon bara gallskrek, fick jag ge henne lite ersättning. Men det räckte med 40ml och nu sover hon sött. Somnade i mina armar, men nu ligger hon i sin säng!! Trodde att hon skulle vakna när ja la ned henne som hon brukar, men inte det. Så nu ska jag och älsklingen sätta på en film och bara mysa, det behöver vi! Ska även käka kycklingcurryröramacka (oj, vad långt namn) som nicke var och köpte. Mumma!

Imorgon ska jag och Nova till mamma, hon ringde idag och undrade om vi ville komma på lunch. Och det tackar man ju inte nej till ;D

Tisdag dag

Idag bestämde sig lillan för att ta sovmorgon, så vi klev inte upp förren strax efter tio. Visserligen har hon vaknat för att äte tre gånger i natt, men jag trodde aldrig att hon skulle somna om efter det att hon åt klockan sju. Men det var grymt skönt att få sova, så nu är jag pigg idag =)

Har nyss duschat och klätt på mig, jag och Nova ska strax ta en långpromenad till Nickes jobb. Och det är väl en 1½ timmes promenad. Det ska bli skönt, tur att det är sånt fint väder idag.

Vår bvc-sköterska ringde imorse och avbokade läkartiden vi hade imorgon, tydligen så var läkaren sjuk. Men vi ska dit klockan tre idag för att väga och mäta, för vi fick ingen ny läkartid förrän nästa torsdag. Ska bli spännande att se hur mycket lillan gått upp nu, jag tycker hon ahr blivit jättestor. Hon blev ju faktiskt 6 veckor gammal igår. Min stora tjej!

Nä, nu måste jag skynda mig lite, har inte klätt lillan än eller nåt.

Måndag kväll

Nu har Nicke och Nova åkt till farfar en stund, så jag ska få lite egen tid. Ska lägga mig i sängen under täcket och kika lite i Vi föräldrar-tidningen som kom idag, och sen sova en stund. Känner mig helt slut, både i kroppen och själen. Det är väl så det ska vara då man har småbarn. Men jag klagar inte, utan älskar det!!

Vi hade egentligen tvättid, men vi glömde helt bort det. Och nu är det lite sent att börja, så vi får ta det imorgon. Tur att det finns två tvättstugor, varav en alltid är ledig. Så det finns alltid en ledig tid =)



Första bilden på mamma och dotter <3

Måndag dag (igen!)

Nu har vi nyss kommit hem från stan, det blev en heldag där! Jag träffade Carro runt halv tolv och Elin och Nadja kom runt ett. VI gick runt och kikade lite på barnkläder (som vanligt!) och jag provade även en hel del jeans. Vill verkligen ha nya, men det gjorde så ont i snittet. Det blir nog att vänta med det ett tag till, såret ska nog få läka helt först.

Sen kom mamma ner, och hon bjöd mig och Nadja på lunch. Åt en barnbox på frasses, inte det bästa om man vill få bort alla graviditetskilon som man dragit på sig. Jag hade tänkt börja bli duktig och träna lite snart. Nova fick ävenen klänning och ett par byxor av sin mormor. De var ljusrosa med vita prickar på. Hur söta som helst! Hon har världens bästa mormor tror jag =)

Nu vaknar lillan så jag ska amma henne, hon verkar jättehungrig.


Måndag dag

Igår var jag och Nova hos Mia, och oj så trevligt vi hade. Mammorna pratade en massa och barnen lekte. Nä, det är dom ju för små för, men iallafall. Tog en massa biler på våra sötnosar, dom blev hur fina som helst. Lillan fick prova rasmus babysitter, rasmus har en sån som vibrerar. Och Nova älskade den! Hon satt helt stilla och var helt fascinerad.
Tack för igår kväll, älskling!!!

Idag ska vi ner på stan för att träffa Carro och Elin. Jag måste in på apoteket för att köpa mera förband. Mitt snitt har ju spruckit upp och är nog lite infekterat, det blöder och varar lite. Nu var det länge sen jag träffade Elin, det ska bli kul.

Nä, nu har lillan vaknat, så jag ska klä på henne och sen stoppa ner henne i vagnen.

Så här söta var dom igår!

Söndag dag

Idag har vi varit på loppis, både på ersboda och på nolia. Tog lillan i bärselen, mycket lättare än att trängas med barnvagn. Köpte en klänning, en pyjamas och ett par hängselbyxor till Nova. =)
Hittade också världens sötaste hylla/byrå med nallepuh, ville verkligen ha en sån. Men den här var blå, hade den varit rosa hade jag köpt den på en gång! Skulle bli superfin i lillans rum, hade tänkt köra nalle puh där.

Ikväll ska jag och skruttan till Mia, så det blir mys med världens sötaste barn ikväll! Ska nog köra dit också med pappa, det var hur länge sen som helst nu!

Nu börjar lillan vakna, så det är dags för mat. =)


Lördag dag

Idag har jag, Jossan och Amanda varit på bio, vi såg Pettson och FIndus -Glömligheter. Den var bra, man fick sig en del skratt faktiskt. Jossan somnade, men amanda verkade uppskatta att få lite egentid med oss. Nu blir det nog att sätta igång och städa, det blev inte så mycket av det igår heller. Jag som tänkte vara duktig, men Nadja kom förbi för att käka lunch.
Igår var vi på middag hos pappa, vi åt kycklinggryta. Helt klart en av mina favoriträtter. Efter vi käkat efterrätt och så åkte vi hem och kollade på film. Men båda vi blev så trötta så vi stängde av och slocknade på en gång.


En liten Nova. Nästan helt nyfödd.
Världens finaste! <3

Fredag morgon

Jag fick sova ganska länge idag, lillan ville inte stiga upp förrän runt halv nio. Vi låg och myste en stund innan det var dags för ammning. Jag har även hunnit trycka i mig lite frukost och nu sover lillan på min mage i bärselen.
Hon har inte kräkts något inatt, utan fått behålla all mat. Igårkväll kom det mesta nog upp igen, och hon sov hela eftermiddagen/kvällen. Så helt bra har det inte varit. Får se om det håller i sig och att vi blir utan kräkningar idag. Hade tänkt att städa här hemma innan Nicke kommer hem från jobbet, tänkte överraska lite med en storstädning. Vill ju ha fint här under helgen.

Annars har vi inga planer för ikväll och ihelgen. Men det blir nog superlugnt, eftersom Nova inte är helt frisk.



Min stjärna, mitt liv, mitt allt! <3

Torsdag dag

Nu är vi hemma igen, jag och lillan. Vi åkte ju in på akuten i tisdags eftermiddag och där blev vi direkt skickade till barnmottagningen. Dom tog några blodprover och undersökte henne, och dom bestämde sig för att vi skulle bli inskrivna. Så vi har legat på barn 2 nu i två dygn. Vi hamnade i ett isoleringsrum eftersom dom inte visste vad det var för fel på Nova, så jag har bara varit utanför rumsdörren två gånger. Det blev en snabbis till centralhallen och en sväng till Mia. Hon har opererat sig, så hon låg också där.



Dom hittade inget fel på Lillan, så vi vet fortfarande inte vad det är. Hon har legat med dropp nästan hela tiden, eftersom hon kräkts upp den lilla maten hon fått i sig. Men det som var värst var att hon blev så seg och slö, det var jättehemskt att se henne så. Vissa stunder var hon nästan okontaktbar. Dom kollade även hjärtat, men det såg  då jättebra ut!



Vi får se nu om hon får behålla maten nu när vi kommit hem, annars måste vi åka tillbaka dit. Så det blir att ha stenkoll och se till att hon äter bra.

Nu ska jag hoppa in i duschen, det behövs kan jag lova. Sen ska jag och min stjärna lägga oss i sängen för lite mys!


Du får inte skrämma mamma sådär nå mer! <3

Tisdag dag

Lillan är dålig så vi ska strax åka in till akuten. Har pratat med vår bvc-sköterska, och hon sa att eftersom hon inte får behålla matoen och har feber ska vi åka in.  Mammas lilla prinsessa! <3

Skriver mer då vi kommit hem.

Tisdag morgon

Lillan bestämde sig för att inte somna om efter hon ätit i morse, så det har blivit en tidig morgon för oss. Har varit vaken nu sen halv sex, och nu är jag jättetrött. Har gjort allt för att försöka få henne att sova, men hon stenvägrar. Ligger bara och gnäller. Jag tänkte gå och göra lite frukost nu, är jättehungrig.

Dagens planer blir att städa och vika tvätt här hemma. Ska även ta mig en promenad till kyrkan och prata med någon om dopet. Ska boka datum osv. Det blir förmodligen i mitten av maj, om det är ledig då vill säga.

Igår kom Nadja hit och åt lunch, det blev pannkaka. Vi tog även en promenad ner till stan där vi gick och fikade. Helmysigt!

Måste sluta, lillan ligger och skriker och vill ha uppmärksamhet och närhet. Ska mysa lite med henne nu.

Söndag dag

I helgen har det verkligen avrit full fart, har haft busiga amanda här. Hon sov över från fredag till lördag. VI ahde det supermysigt, såg film, lekte i lekparken, käkade massor med pannkaka med glass. Har saknat henne en massa faktiskt, jag som är van att träffa henne varje dag.
Igår kväll var jag och Nicke på bio, bara vi två. Första gången vi lämnade bort lillan, och det kändes. Saknade henne en massa, men jag vet att hon har det bra hos sin morfar. Vi såg Män som hatar kvinnor, grymt bra film. Den måste ni se!
Vi var även och käkade kinamat med pappa och malin, och det var grymt gott!

Nu ska vi iväg till nickes mamma en sväng, och även förbi M-huset och byta lite kläder åt Lillan.



Fredag dag

Imorse ville inte lillan somna om, efter det att jag ammat henne runt sex. Utan hon låg och gnällde lite och gjorde en massa konstiga ljud. Ville bara ha en massa närhet, det var mysigt. Jag var dock supertrött och ville inte alls kliva upp. Men efter ett tag somnade hon om iallfall, och vi klev inte upp förrän vid nio. Hon har varit jättesnäll nu under morgonen, ny ligger hon i babysittern och är helt lugn. Jag har nyss ätit frukost, det var skönt att inte behöva stressa och hålla i henne hela tiden.
Hade tänkt gå och duscha strax, måste passa på innan hon vill äta igen.

Idag ska jag och Nova gå och hämta lillasyster amanda hos hennes dagmamma. Hon ska komma hit och sova ikväll. Så vi ska ha en massa mys! Nadja ska gå med mig dit, och det blir nog en sväng på stan efter. Tänkte bjuda Amanda på glass, det uppskattas nog. =)

Nä, nu börjar lillan gnälla, så jag ska sluta skriva. Ska nog ta med lillan in i duschen, det gillar hon starkt! =)



Jag älskar mig mest av allt, du är det bästa jag har! <3

Torsdag kväll

Idag har det varit en heldag med Mia och Rasmus. Mötte dom nere på stan runt halv ett, gick och kikade lite i affärer och så. Sen halv två gick vi till öppna förskolan. Helmysigt ställe, dit kommer vi absolut fler gånger. Vi fikade, pratade en massamassa och pysslade lite. Gjorde en skylt med novas namn å så. Kul att få prata av sig en massa också!

Annars har veckan varit ganske lugn, jag och nova var hos mamma hela dagen igår.

Är inte på skrivhumör just nu, så det får bli en längre uppdatering senare.

Mitt allt!

Måndag kväll

Inlägget här under är från förra måndagen, men det hade inte publicerats, så jag la ut den idag.

Idag blir min lilla stjärna en månad! Helt sjukt vad tiden gått fort, det kännns som nyss dom la henne på mitt bröst för första gången.
Har varit på bvc idag, nu väger lillan 3970 gr och är 53 cm lång. Hon har kommit upp i födelsekurvan nu, så hon väger inte alldelens för lite längre. Det är skönt, nu har hon blivit en stor flicka. Gjorde hand och fotavtryck idag, det var grymt svårt. Att få hennes händer och fötter stilla var inte det lättaste. Men fint blev det iallafall. Får ta en bild på det sen, ska bara fixa färdigt den med foto å så. =)



Såg att jag inte skrivit något på en hel vecka, ska skärpa mig. Det har iallafall varit full fart här, vi har haft mycket att göra.
Hinner inte skriva och berätta om allt, lillan skriker och det verkar som att hon är hungrig. Tycker inte att jag gör annat än att amma henne. =)


Måndag dag

Snart ska jag och Nova på stan för att ta en fika och sväng med Elin. Ska bli kul, och en massa tjejsnack lär det bli. Väntar på att Nadja ska komma nu, hon borde vara här på en halvtimme. Vi ska gå tillsammans ner till stan, det är ju så nära från draggen och hit. Lillan ligger i sin säng, helt tyst och stilla. Ovanligt, jag vet. Vill ni veta hemligheten?

Vi var och köpte en ny sängspeldosa, ni vet en sån där som snurrar och spelar musik. Och Nova älskar den! Igår låg hon i över en timme och bara tittade och funderade. Vi var även och köpte nya gardiner, så nu har vi till alla rum. Förutom Novas, men det är ingen brådska med det, ska måla om där först. Det är ju ändå ett tag kvar tills hon ska börja sova där.
Hittade även en massa annat till lägenheten, bla matta till hallen och köket, alltid kul med lite nya saker.

Idag blir lillan 3 veckor, helt sjukt vad tiden går fort. Hon har utvecklats supermycket, en riktigt duktig liten tjej. Om en vecka, när hon blir en månad, ska vi göra hand och fotavtryck, hittade en jättefin på barnens hus igår. En med rosa lera, och där det även ryms en bild osv. Ska åka och köpa sån i veckan. Näe, nu måste lillan ammas, sen blir det prommis till stan!

Fredag dag

Har nyss kommit hem från stan, har varit med Nadja, Elin och Carro. Köpte en supersöt skjorta till Nova, den var på rea så jag kunde inte låta bli. Köpte en storlek större, så hon har något att växa i. Har så grymt mycket små kläder, hon kommer inte ens hinna använda allt. Träffade även mamma å benny en sväng.

Ikväll kommer Carro och Nickes mamma hit på middag, vet dock inte vad vi ska äta. Det står mellan kyckling eller fläskfilegryta. Får se vad det blir, det är Nicke som ska åka och handla. Efter det vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, var sugen på att göra nånting, men vet inte vad. Imorgon ska iaf Elin komma på middag, det ska bli kul =)

Nä, nu vaknar lillan tror jag, måste gå och kolla. Ska även städa undan lite.


Onsdag dag

Idag har jag och Nova varit på stan med hennes (sur)faster Carro =) Träffad även Mia och lille Rasmus, eller han är inte så liten längre. Inte när man är van att hålla i Nova. Fick en superfin klänning till Nova av dom, en grön med rosa ränder med fickor och så. Supersnällt =)



Efter stan blev det en långpromenad till bvc, lillan skulle vägas och mätas. Nu väger hon 3370gram och är 52 cm lång. Skönt att hon kommit över födelsevikten och börjar gå upp, men hon ligger fortfarande lite under. Men annars såg allt bara bra ut. Hon är helt perfekt, min lilla flicka!

Ikväll ska jag och lillhjärtat till mamma, Nicke ska fara och hjälpa nån att måla, så vi ska dit och bara mysa.



Måndag kväll

Har nyss kommit hem från akuten, lillan har inte mått särskilt bra idag. Hon har varit gnällig, haft feber och inte ätit något, så sjukvårdsupplysningen tyckte att vi skulle åka in. Men nu har febern gått ner och hon har fått i sig lite mat så hon verkar ganska nöjd. Hon ligger i pappas famn och myser. Alltid bra med lite pappakärlek.
Nu håller jag bara tummarna att hon ska kunna sova i natt, och att inte febern ska stiga. Både jag, Nicke och Nova behöver nog sova.

Idag har varit första dagen som jag och Nova varit ensamma, Nicke har börjat jobba igen. Känns lite tråkigt, jag är ju van att ha han hemma. Men vi ska nog klara oss, lillan och jag. Har varit en sväng på stan med Carro idag, skulle träffa Nadja för att få mina pengar. Var även och bytte storlek på lite kläder vi fått i present till Nova.

Nä, nu ska jag sluta. Ska mysa lite med mina älsklingar. Hunden måste ut också..




Måndag morgon

Den 16e februari kl 09:14 föddes världens vackraste flicka.
Hon ska heta Nova, och vägde 3175gram och var 48cm lång.


Första bilden på den nya familjen.


Kejsarsnittet gick jättebra, var grymt nervös och rädd innan, men det mesta släppte så fort dom satte igång. Det tog inte lång stund från att de började tills lillan var ute, drygt fem minuter kanske. Och vilken känsla det var, att för första gången se sitt eget lilla barn. Något som vi väntat på i nio månader var äntligen här hos oss! Hon är verkligen världens finaste, helt perfekt.

Efter att dom tagit upp lillan fick Nicke gå iväg med henne och en barnmorska till ett litet rum, där hon kollades och navelsträngen klipptes. Sen fick jag hålla i henne, och det är helt klart en av de bästa grejerna jag gjort i mitt liv!
Hon fick ligga hos mig ett tag, medans dom påbörjade att sy ihop magen. Men efter ett tag gick Nicke ner med henne till förlossningen, och jag kom dit så fort jag var ihopsydd.



Vi stannade bara på BB i två nätter, och sen fick vi åka hem. Jag fick inget eget rum, så Nicke var tvungen att åka hem på kvällarna, och sedan komma tillbaka på morgonen. Men jag är helnöjd med tiden där, personalen var helt underbar och vi fick hjälp med precis allt vi bad om. Så jag har inget negativt allt att säga om de första dagarna. Förutom då att jag saknade Nicke när han var tvungen att åka hem.

Idag blir Nova två veckor, min fina flicka! Hon är så snäll, vi har helt klart haft turen på vår sida. Inge skrik, utan sover ibland hela nätterna. Vaknar bara då hon vill ha mat, och somnar lika fort igen efteråt. Hon är världens bästa!



RSS 2.0