Söndag kväll

Jag vet, ingen uppdatering på hela helgen. Men jag kan ärligt säga att jag inte haft tid.
Idag var vi på loppis på Ersboda, Nicke skulle sälja iväg en massa Restaurangchansen häften. Och det gick sådär, lite småsegt var det. Jag har även hunnit med att träna ikväll, och det är alltid lika skönt! Känslan av att man är helt slut i kroppen är obeskrivlig.

Igår kom Amanda hit vid 09, vi skulle vara barnvakt åt henne. Så det blev en mass bus och lek hela dagen. Vi åt middag hemms hos pappa, och på kvällen tog vi det bara lugnt. Jag och Nicke såg på melodifestivalen och en film.

Nova ville absolut inte somna igår, så för första gången på flera månader var hon vaken längre än till 20.00. Hon brukar i vanligaste fall somna runt 19, men igår tror jag att klockan började närma sig 21.30-22.00 innan hon somnade. Det visade sig i morse också, då hon sov nonstop fram till 09. Skönt! =)

Nu ikväll är Nicke iväg på möte, så jag är ensam. Tror att jag ska lägga mig i ett bad och bara ta det lugnt!
Imorgon är det dags igen för akupunktur efter en månads uppehåll. Dock har jag gett upp hoppet av att det ska fungera, så jag vet inte om det är lönt att fortsätta. Jag som verkligen hoppats att det skulle kunna få bort min ständiga huvudvärk, det var typ det sista alternativet. Jag vill inte ha huvudvärk varje dag längre, nu är jag less!



Bus med Erik =)

Fredag kväll

Nu sitter jag hos Elin, vi har haft det supermysigt ikväll! Har sett film och ätit grönsaker och dip. Vi har även hunnit med flera timmar av tjejsnack, underbart!

Robban skulle skjutsa hem mig när han slutar om drygt en timme, det blir kanon! Då ska jag ut en snabbis med vovven och sen lägga mig. Om datan är på ska jag nog nörda framför facebook en stund också, vi får se.

Imorgon kommer Amanda till oss vid 9 och ska vara med oss under dagen. Hade planerat att åka till Leos Lekland, men det går ju inte nu när Nova är sjuk. Men vi ska nog lyckas hitta på nåt annat kul istället.

Nu ska jag vara social med Elin som står och diskar =)




Baby! <3


Fredag dag

Idag har Carro varit här en stund, hon hade långlunch så hon passade på att mysa lite med Nova. Det var bra, då fick jag duscha i lugn och ro. Nova har fortfarande feber, men är jätepigg och glad. Dock vill hon inte äta, men hon verkar inte lida av det iallafall.

Ikväll ska jag till underbara Elin! Vi ska bara mysa och snacka skit. Det är det vi gör bäst ;D
Jag åker väl dit efter middagen nån gång.

Måste sluta, Nova grinar och vill ha uppmärksamhet, tror att hon börjar bli lite trötter.

Torsdag kväll

Nu sover lillan sen en halvtimme tillbaka, och jag har precis gjort mina 100 situps. Plus 70 rygglyft och lite annat. Jag var ju tvungen att skippa träningen ikväll, så jag kände mig tvungen att göra lite hemma iallafall.

Lillan blev mycket piggare under eftermiddagen, men ville inte ha middag. Ikväll försökte jag och Nicke roa henne så gott det gick så hon skulle hålla sig vaken fram till läggdags.

Vid 14 idag la vi oss i sängen och myste och kramades en massa. Jag gick iväg en sväng på toa, och när jag kom tillbaka hade hon somnat! Hon måste verkligen ha varit utslagen, hon brukar ALDRIG somna om inte vi ligger med henne. Min lilla sjukling!




Det här är hennes favorit sovställning, men jag kan inte påstå att det ser särskilt skönt ut.

Nu ska jag kolla runt lite här på datan, sen kanske ta ett bad. Så länge jag har dörren öppen så borde det gå bra, det är ju ingen risk att Nova ramlar ner från sängen nu. Nu kliver hon bara ner, så vaknar hon så kommer hon antingen till mig, om jag inte hinner dit före.

Torsdag dag

Nova har precis ätit upp nästan en hel burk spagetti och köttfärssås, det är bra! Hon verkar mycket piggare nu, hon leker och busar. Men febern är kvar, hoppas att den hinner gå ner innan natten.

Vi har bara kramats och busat idag. Hon går fortfarande i pyjamas, men det får man göra när man är sjuk. Ska försöka hålla henne vaken tills Nicke kommer hem, det borde inte vara några problem eftersom hon inte verkar vara det minsta trött.

Nu ropar hon på mig från sitt rum, så nu är det dags att leka igen =)

Torsdag morgon

Min lilla sjuker är inte bättre idag, tvärtom. Dock har febern sjunkit till 37.9, men snoret rinner och hon har jobbigt att andas när det är så fullt där inne. Vi har lånat ut vår nässug, så vi får klara oss utan den ett par timmar tills Nicke kommer hem från jobbet. Just nu sitter hon på golvet och äter päron, det enda hon vill äta idag. Försökte få i henne en yoghurt imorse, men det ville hon inte. Nicke var ledig nu på morgonen för att kunna se hockeyn, så hon fick lite pappamys. Satt emellan oss i soffan och drack saft.

Vi somnade en stund mellan 9-10, och när hon vaknade började hon om med grinandet. Men nu är hon lugn iallafall, skönt!

Som ni förstår så blir det bara att vara hemma och mysa idag. Nicke ska iväg på sista hemmamatchen i hockeyn ikväll, och jag hade tänkt träna. Men jag kan ju inte lämna bort lillan nu när hon mår såhär, aldrig. Så träningen får vänta.

Nu ska jag se hur det går för Nova, om hon lyckats äta något.

Onsdag kväll

Nu är jag helt slut. Det har varit en lång dag, och för en gångs skull känner jag mig lite trött.

Sofia hämtade upp oss strax efter 12, och då åkte vi till badhuset. Vi hade jättekul, Nova älskar verkligen att bada! Hon trivs som fisken i vattnet, haha.

När vi var färdiga där runt 15.00, så åkte vi hem till oss. Bengt och Nicke hade redan kommit dit, dom alla skulle ju stanna på middag. Vi bjöd på kött, potatisgratäng och en sallad. Och såklar cheescaken till efterrätt. Den blev riktigt god, dock så hann den inte tina upp rikitigt innan vi började äta, så den var lite frusen. Men det gjorde ingenting!



Nova och Erik lekte en massa också, i hennes rum. Hon är där hela tiden nu nästan, vilket är jättebra! Ju mer tid hon spenderar där, desto lättare lär det bli när hon väl ska börja sova där.

Hon har blivit sjuk också, min lilla prinsessa! Tempen visade 38.7 grader innan hon la sig för natten, och snoret bara rinner. Hon sover inte alls bra, utan vaknar ofta och vill bara ha närhet. Nicke ligger där nu och sover, och jag ska väl snart göra detsamma.

Jag har iallafall nyss städat köket, och påminn mig att aldrig mer ha middagsgäster. Nämen skämt åsido, det blev riktigt mycket disk! Kolla bara själv ;


Före


Under tiden


Efter

Nu ska jag avrunda här, ska kolla klart facebook, kvällsröka och sen krypa ner i sängen. Eller kanske ett bad innan? Vi får se! =)

________________________________

Grattis älskade farmor som skulle fyllt 92 år idag!
Du finns alltid i mina tankar,
jag saknar och älskar dig! <3

Onsdag dag

Nu sover Nova och jag har precis packat färdigt badgrejorna. Hoppas på att hon sover minst en timme, det behöver hon om hon ska orka med badhuset. Det blev ju en dålig morgon idag, så sover hon inte så lär det bli gnälligt.

Jag har städat lite nu på förmiddagen och borde ta tag i att vika tvätten. Men jag tror att jag hoppar över det och gör det ikväll istället. Eller imorgon :P

Tidsfördriv

ÄRLIGHET:
Ditt äldsta hångel?: 25?
Hur många har du varit riktigt kär i?: 4
Vad tycker du om kärlek?: Som en bergodalbana. Helt underbart men samtidigt kan det vara förjävligt.
När kramade du någon sist?: Igår
Saknar du någon speciell person?: Erica
Har du svårt för att bli kär?: Ja, jag tror det.
När kysste/hånglade du med någon sist?: Igår
Ångrar du det?: Nej
Är du singel?: Nej, förlovad och sambo
När fick du senast en komplimang?: Igår
Har du hånglat med någon av samma kön?: Oja. Tjejhångel är mysigt på fyllan.

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: Ja
Hånglat med nån riktigt ful: Oja
Hånglat med fler än 5 pers: Ja
Hånglat med fler än 2 pers på en kväll: Ja
Gjort något riktigt dumt: Alldelens för många gånger
Gjort något du verkligen ångrar: Ja.
Varit nykter på nyårsafton: Ja, 2 år på raken. Förra året var jag gravid, och senast hade jag lillan att ta hand om.
Åkt ambulans: Oja.
Gjort nåt olagligt: Japp
Fått din mamma att gråta: Ja, det har jag.
Slagit ner någon: Inte slagit ner nån, men slagits har jag gjort.
Skämts över dig själv:  Jajjemän
Sagt jag älskar dig och menat det? Ja
Tar du droger? Nej
Dricker du? Jaa
Vilka kläder sover du i? Vi har klädförbud i våran säng, så naken.
Vad hatar du verkligen? Falska människor
Varit kär?  Japp
Har du varit kär i någon du inte haft chans på? Jadå.
Är du ensam nu? Nej, myser med lillan <3
Vill du gifta dig? Ja, men inte nu.
Vill du ha barn? Jag har världens underbaraste dotter, men skulle vilja ha fler. Tror att Nova vill ha en lillebror ;)


SENASTE PERSONEN SOM:

Sov i din säng? Nicke och Nova
Såg dig gråta? Elin
Fick dig att gråta? Hemlis
Du delade en cigg med? Nicke
Du gick på bio med? Nicke
Skällde på dig? Nicke

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? Nej
Kramat någon? Ja
Pussat någon? Ja, Nicke och Nova

Ha
ft sex? Ja
Köpt någonting? Ja, en overall till lillan igår.
Sjungit? Ja, varje gång Nova ska sova.
Saknat någon? Ja
Varit full? Nej


Onsdag morgon

Inatt har lillan varit jobbig. Hon vaknade kl 4 och ville verkligen inte somna om. Men jag gav mig inte, här ska inte göras morgon så tidigt! Efter ett tag lyckades hon iallafall somna, och vi steg upp strax innan sju.

Idag ska vi ju till badhuset, det ska bli kul! Nova kan fortfarande ha sin baddräkt hon fick i doppresent när hon var 3 månader. Tydligen var den 9-12 kg, så den passar perfekt nu! Jag var lite orolig igår att den skulle vara alldelens för liten, men icket!

Nu ska jag plocka undan här lite, packa alla badkläder ch sen göra lite mackor. Jag skulle ta med det, och Sofia skulle fixa lite dricka å så. Sofia och Erik följer med mig hem efter badet, så kommer Nicke och Bengt hit när dom slutat. Dom stannar på middag och lite fika. Hoppas att cheescaken smakar gott! =)

Slänger in en bild på nya overallen och några på när lillan lekte i sitt egna rum nu på morgonen!





Lindex, 299kr.
Jag älskar den, och den är ännu mer ljusrosa i verkligeheten.
Nova passar superbra i den!




Så, nu har ni fått en liten speak peek på hur rummet ser ut.
Ska lägga ut fler när vi är helt färdiga =)

Tisdag kväll

Jag har precis bakat vit choklad cheescake som ska toppas med hallon. Bengt och Sofia kommer hit på middag imorgon, så det var ett perfekt tillfälle att prova på den. Den ska ju stå i frysen i ett dygn, så det blir perfekt!

Ikväll åkte lilla familjen iväg till Maxi för att handla. Vi gick in en sväng till Lindex, och hittade en superfin overall till Nova. Den vi köpte igår var alldelens för stor, hon drunknade i den. Den nya är ljusrosa, bild kommer imorgon! Nu är det bara en ny mössa som ska köpas, sen har hon fått nya ytterkläder så hon klarar sig.

Imorgon kommer Sofia hit och hämtar mig och Nova, vi ska åka till badhuset med henne och lille Erik. Det blir helmys, vi har försökt komma iväg flera gånger, men det har alltid kommit något ivägen.

Nu ska jag plocka undan här lite, om jag nu orkar. Jag tror att jag lägger mig i ett bad istället, jag måste ju ändå raka benen å så.. =)


Tisdag dag

Lillan ligegr och sover, och jag har precis duschat, sminkat mig och diskat. Så fort hon vaknar ska vi ner i tvättstugan en sväng och hänga upp tvätten. Tror att det är en maskin till med handdukar som måste tvättas också.

Det blir bara en innedag för oss, det är så jäkla kallt ute. Lillan lär ju hinna frysa ihjäl om vi går ut på promenad. Vi var ute en snabbis med hunden innan hon somnade, och hennes näsa och kinderna blev knallröda på en gång.

På tal om annat så är våran katt gravid igen. Hon fick ju en kull på 4 ungar i maj, och nu är det dags igen. Vi trodde att hon var det innan jul också, men det kom inga. Men nu är hon tjock (läs: smällfet!) och tissarna har kommit ut. Hon är helt galen i mat, och skulle nog kunna äta ihjäl sig om hon fick. Så nu väntar jag bara på att hon ska föda. Hoppas verkligen att jag hinner med så hon inte föder i nån garderob eller så. Ska göra iordning hundkorgen så kan det få bli hennes plats, samma som förra gången. Så om det är nån som funderat på att skaffa kattunge, så kommer vi ha ett par stycken om ett tag!

Förra gången fick vi iväg allihopa utan problem, så vi håller tumamrna på att det går lika bra den här gången. Vi kan inte ha kvar nån, även fast jag vill det. Det räcker gott och väl med en bäbis, en katt och en hund!

Nu ska jag gå och fixa håret innan det torkar.





Förra årets kattungar


Tisdag morgon

Nova sov fram till 8 idag, det var skönt! Hon vaknade dock vid 4 och ville ha mat, men somnade om lika fort efter det. Vi har precis ätit frukost och varit nere i tvättstugan och satt på en tvätt. För första gången gick det bra att ta med Nova, hon brukar annars bara skrika när hon följer med dit. men nu satt hon snällt och lekte på golvet.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på för skoj, kanske göra hand/fotavtryck? Vi fick en jättefin ram i doppresent.
Ikväll ska jag iallafall iväg och träna.

Här kommer lite bilder från vår mysmorgon!







Måndag kväll

Nu har vi varit och gjort av med alldelens för mycket pengar. Men det var bara nödvändiga saker, lillan behövde nya ytterkläder.

Nova slocknade så fort vi kom hem, det tog inte ens en minut från det att jag la henne i sängen tills hon somnade. Carro är påväg hit nu, så ikväll blir det en massa mys! <3



Från Skokanonen.
Helt sjukt egentligen att ett par bäbisskor kan kosta 500kr.



Overall str 74/80 från M-huset.
Har dock inte testat den på henne, så jag vet inte om den passar.
Tror att den kommer vara för stor.



Nya tjocksockar och vantar från M-huset.


Jag har precis satt ihop födelsedagspresenten som Nova fick från sin mormor.
Dom är verkligen supersöta, och passar perfekt i hennes rum.
Det är Nalle Puh tema där, och inte lite heller kan jag lova!




Måndag dag (igen2)

Nova tyckte att det var jättekul att måla!




Har jag en blivande konstnär tro? <3


Måndag dag (igen)

Nova är så söt, hon kryper omkring här överallt och låter som en gris. Det har hon lärt sig idag, och hon tycker det är hur kul som helst! Hon är så söt när hon gör det, och rynkar på näsan. Min fina tjej!

Idag har varit en lugn dag, vi har bara varit hemma och busat. Jag hade tänkt sätta oss och måla lite fingerfärg nu, måste bara byta bajsblöja först. =)

Måndag dag

Jag har inte uppdaterat på hela helgen märkte jag nu, illa! :P

Igår hade vi ett litet "kalas" för Nova, och vi hade finbesök. Elin, Robban, Carro, Angelica och supersöta Alvin kom på tårta. Det blev en massa bus också, Alvin och Nova lekte en massa och verkade ha jättekul tillsammans.

I lördags var jag på födelsedagsmiddag hos mamma. Det hela slutade med att jag blev full, men kul hade jag! Kom inte hem förrän vid 02.30, så jag var lite sliten igår. Men jag åkte ändå och tränade, vilket var sjukt skönt!

Imorse vaknade lillan vid 5.30 och ville inte riktigt somna om. Vi låg och mysa och småslumrade lite. Jag måste ha somnat, för när jag vaknade var lillan borta. Hon hade krypit ner från sängen och satt i sitt rum och lekte. =)

Idag ska jag och lillan nog måla lite med fingerfärgen hon fick i födelsedagspresent. Ikväll kommer Carro hit och umgås med oss en stund, Nicke ska iväg på bio.

Nu ska jag kramas lite med Nova, hon är inte alls på bra humör idag.


Några presenter hon fick när hon fyllde år. Ska lägga ut mer bilder sen.


Torsdag dag

Nu har jag suttit och lagt in bilder från Leos Lekland och Novas födelsedag på facebook. Fårse om jag orkar lägga in dom här på bloggen ikväll.

Nova har varit super mammig idag, velat sitta i knäet och mysa. Så så har våran dag sett ut. Hon är så gó! <3

Igår sov ju Jossan över här, vi la ansiktsmask, åt gotårta och såg på.. skidor! Jossan har blivit helt fast vid det, så då fick jag offra mig. Vi la oss vid 23.30 och kollade lite Scrubs. Imorse när Nova och Jossan vaknade somnade jag om, så Jossan väckte vig när hon skulel fara till skolan.

Nu måste jag sluta, Nova är jätteledsen och vill ha lite uppmärksamhet!

Onsdag kväll

Nu har jag precis färgat Jossans hår. Det ska bli mörkbrunt, men ser mer ut som svart. Får se när hon tvättar ut det hur det blev =)

Idag hade vi superkul på Leos. Nova lekte och lekte, och man såg hur kul hon hade! Jag kan inte förstå hur hon har lärt sig allt, hon är verkligen så duktig på allt! Min fina fina tjej!


Onsdag dag

Det blir inget badhus för oss idag, vi åker till leos lekland istället. Nicke är påväg hem nu, så han ska skjutsa dit oss, Carro följer med också. Sen hämtar pappa upp oss där när vi vill åka hem.

Nu ska jag gå och göra oss alla färdiga =)

Tisdag kväll

Idag har det varit fullt med folk här och jag tror att Nova haft en superbra födelsedag!

Först kom mamma och Nadja förbi runt 12, och stannade till 14. Dom åt lunch med mig och fikade lite. Vid 15 kom Carro, Novas farmor, Fredde, Mange och Nickes farmor. Min pappa, och mina två lillasyskon (varav en är typ 20 cm längre än mig, så jag känenr mig inte som en storasyster) och Nickes pappa kom hit och åt middag här. Det blev tacos och sen ännu mera tårta och slisk till efterrätt. Jag åt min första och enda bit tårta, blev mätt under dagen bara av att titta på alla som åt.

Nu ikväll har Jonna, Dk och lille söta Sixten varit här. Jag fick mysa en massa bäbis, kan lova att jag saknar den tiden! Nova ville också vara mysig med bäbis, hon både kramade och pussade honom. Hon försökte tillochmed hångla med stackarn som inte kunde hindra henne. Det slutade med att hon slickade honom över allt. Min söta, fina tjej!

Nova har fått en massa fina presenter, bla fingerfärg, 10 badleksaker, badleksakshållare man sätter på badkaret iform av en pelikan och en massa kläder! 2 klänningar, 3 par byxor och 12 tröjor om jag kommer ihåg rätt. Ska lägga ut bilder på allt här senare i veckan. =)

Nova slocknade vid 19.30, hon var helt slutkörd. Men det förstår jag, hon har haft fullt upp hela dagen.

Amanda sover här inatt, vi ska på badhuset imorgon med Nadja. Det blir kul, och det var länge sen! Måste förbi stan innan och köpa en baddräkt åt lillan. Kom på ikväll att hennes är alldelens för liten. Hoppas på att Lilla Mirakel har några fina, vi har presentkort där.

Nu ska jag nog lägga mig i ett bad, eller sitta kvar här vid datan och nörda lite. =)

Nova 1 år! <3

Idag blir min Nova 1 år!

Kan verkligen inte förstå hur tiden kan gå så fort, samtidigt som den går så sakta?
Det känns som nyss jag låg inne på förlossningen och väntade på att få åka iväg och göra kejsarsnittet. Jag kan lova att jag var full av känslor - nervös, förväntansfull, skräckslagen, lycklig. Dagen innan kunde jag inte sova, för jag visste att imorgon skulle mitt barn äntligen komma. Jag kände mig inte alls redo, det var så mycket saker som jag trodde att vi behövde fixa innan. Men allt lösta sig superbra, jag hade inte behövt oroa mig över någonting!

När Nova föddes, 09:14, var jag den lyckligaste människa på jorden! Lyckan att äntligen få se den lilla personen som legat i magen i 9 månader var enorm! Vi hade inte tittat vad det var för kön, men jag visste i hjärtat att det var en liten prinsessa! Alla sa att det skulle bli en pojke, men jag höll fast vid min känsla. Och se, jag fick rätt också!

Nu idag när jag tänker tillbaka på det här året, så blir jag alldelens varm innuti. Att någon skulle kunna göra mig så glad, så lycklig trodde jag inte. Hon har visat mig vad riktig kärlek är! Men inte bara det, utan hon har även visat mig vad riktig rädsla och stolthet innebär. Rädsla för att något ska hända henne, eller att något ska hända mig som gör att hon blir ensam.

Nova är det underbaraste, gladaste tjej som finns. Jag har haft sån tur som fått ett glädjefyllt och kärleksfullt barn.
Jag skulle kunna sitta här hela dagen och bara försöka beskriva mina känslor. Men det går inte.
Jag tror att bara alla mammor och pappor kan först¨å hur stor kärleken till ett barn kan vara. Jag visste inte det innan, men nu vet jag!

Nova,
Jag älskar dig mest i hela världen.
Du är min prinsessa, min finaste ängel!
Så länge jag lever ska jag leva för dig,
för att du ska må bra.
Jag gör allt för dig!

________



Nova för 1 år sen



Nova nu, 1 år gammal!



Lars Winnerbäck - För dig


Måndag kväll (igen)

Nov asover fortfarande, så jag tvivlar på att hon vill vakna. Men hon har varken ätit kvällsvälling, bytt blöja eller fått på sig någon pyjamas. Tror att jag måste väcka henne och snabbfixa det, så får hon somna om igen. Ska vänta tills Nicke kommer hem, vilket borde vara när som helst. Jag ska nog bada då, och fixa ansiktsmask och så. =)



Kladdig tjej som tycker det är kul att äta själv.
Jag tycker dock inte att det är lika kul att städa efter. =)

Alla hjärtans dag

till lördagens tidning kunde man skicka in en alla hjärtans dag hälsning.
Det gjorde jag, och här är resultatet.


Måndag kväll

Nu sover lillan, det gick inte att försöka hålla henne vaken till 19 då hon brukar somna. Hon har bara sovit drygt 30 min under hela dagen, så hon var helt slut. Tror att hon kommer vakna snart, det brukar hon göra om hon somnar innan 18. Då får det bli lite mys innan hon ska sova för natten.

Idag har jag storstädat hela lägenheten, men dock hann jag inte dammsuga. Vi åkte och handlade, och nu är inte Nicke hemma. Han skulle upp till Ersboda och fixa lite med bilen. Är Nova vaken när han kommer få det bli en snabbis då, annars får vi testa och se om hon vaknar av den. För dammsuga behövs det göras! I värsta fall får jag göra det imorgon när mamma kommer.

Imorgon blir ju Nova 1 år! Mamma, Benny och Nadja skulle komma förbi runt 12.30. Sen kommer pappa och småsyskonen hit på middag. Nickes mamma och syskon kommer också förbi en sväng.

Vi har varit och handlat så jag kan göra semlor, det är ju faktiskt semledagen imorgon. Det bjuds också på en massa kakor, bullar och tårta. Det blir nog kanon!

På söndag hade jag tänkt bjuda hit lite vänner på tårta och så. Har dock inte pratat med så många, men jag vet iaf att Elin, Robban och Angelica och Alvin kommer. Det blir trevligt!

Måndag dag

Nova var superduktig när hon fick sprutorna! Klart att hon blev lite ledsen, men det gick över fort. Hon väger nu 10.700 g och är 76 cm lång! Stortjejen!

Städningen är i full gång här hemma, har nästan bara dammsugningen kvar. Men den får vänta tills Nicke komemr hem så han kan vara med Nova. Ska nog försöka mig på att bära ner allt skit från lillans rum ner i förrådet ikväll. Det måsta också städas. Nova har slitit ut alla sina kläder från sin garderob och byrå, så golvet är överfullt!

Vi måste åka och handla idag också, allt till middagen imorgon och tårtorna. =)


Måndag morgon

Nu har jag och Nova precis ätit frukost. Vi vaknade 7.20, pigga och glada. Eller, Nova var det. Jag har duschat och allt så jag är färdig för att gå. Om en timme ska vi börja promenera till bvc. Nicke möter upp oss där.

Idag står storstädning på schemat hela dagen. Det behövs eftersom vi kommer ha folk här hela veckan. Alla vill ju komma och fira Novas första födelsedag! =)

Nu sitter Nova i vardagsrummet och ropar "mamma, mamma, MAMMA!", så jag ska kila dit och busa lite =)

Söndag kväll

Inatt somnade jag inte förrän strax innan 05, i soffan eftersom Nicke började snarka som en tok. Jag fick sova fram till 11, det var skönt!

Runt 13.00 idag åkte jag och Nova upp till Elin för att umgås lite. Vi tog en långpromenad på 1½ timme, innan vi gick in för lite bus. Nicke hämtade upp oss runt halv fyra, och då for han och lämnade av lillan hemma hos sin morfar. Jag passade då på att duscha och göra mig färdig för att gå ut och käka middag. Vi två gick på Eastern Palace och åt alla hjärtans dag middag. Vi firar 2år som förlovade idag också.

Imorgon ska vi till bvc kl 10 för ettårskontrollen av Nova. Hon ska ta spruta också. Det ska bli spännande att se hur stor hon har blivit.

Nu ska jag umgås lite med Nicke innan han ska lägga sig. =)

Lördag natt

Varför får jag inte mina mobilinlägg att komma fram? Ligger i sängen nu och kan verkligen inte somna. Jag har försökt, men det går inte. Tror att jag har för många tankar som snurrar runt i huvudet. Klockan är halv tre, jag borde sova för länge sen. Men jag är ganska van. Konsekvenserna av det kommer imorgon i form av en ännu värre huvudvärk än vanligt. Jag hoppas nova sover hela natten, men med min tur lär hon vakna så fort jag har lyckats somna. Jag håller tummarna! Imorgon är det iallafall min tur att få sovmorgon, om nu nicke lyckas ta sig upp. Men det är han så illa tvungen att göra. Ska upp och ta sista nattröken nu innan jag ska tillbaka till att vrida och vända på mig i sängen. Kanske ska lyxa till det med en macka också, vi får se.

Lördag kväll

Nu har Carro precis åkt hem, och vi har haft så mysigt idag/ikväll!

Jag, Nicke och Nova åkte upp till henne på Marieberg på förmiddagen, där vi åt lite semlor. Sen tog jag o sötCarro bussen ner till stan. Carro köpte ett par jeggings (exakt lika som mina, härmapa! ;D) Hon följde med mig hem på middag, och ikväll har vi sett på melodifestivalen och skräckfilm. Eller, skräck var ju att överdriva, filmen var totalt värdelös! Den hette "The last house on the left", och tydligen ska den vara den hemskaste filmen genom tiderna. Vart dom fått det ifrån förstår jag inte, för det var mer som en dramafilm. Det hände ingenting, allt utspelade sig under dagen, ingen skräckmusik eller nåt. Jag och Carro skrattade bara.

Trots den dåliga filmen har kvällen varit bra ändå. Det blir alltid så när jag är med min baby! <3

Nova somnade vid halv åtta, och har sovit snällt hela kvällen. Nu tänkte jag hoppa in i en dusch och sen vänta tills mitt fyllesvin lyckas ta sig hem. Jag hoppas att han kommer snart, annars lär jag hinna somna. Ska iallafall krypa ner och gosa lite med min fina tjej! <3



Första gången Carro träffade Nova.
Där var hon bara några dagar gammal.

Men redan då visste jag att hon skulle bli den bästa
faster / gudmor som finns!

Tack för att du alltid finns där,
och alltid ställer upp!

Jag älskar dig, bästa vän! <3

Lördag morgon

Nova vaknade kl 07 idag, och då fick jag snällt kliva upp. Nicke har sovmorgon, så han liger fortfarande och sover. Vi ska strax gå och lägga oss igen vi också, Nova börjar bli trött.

Jag har städat köket nu på morgonen, och sen ska jag plocka undan i resten av lägenheten. Jag ska på stan med Carro idag, sen komer hon hit och äter middag med mig och stannar ikväll. Vi ska se på film och bara mysa. Nadja kanske skulle komma ikväll också, vi får se. Nicke skulle fara ut på partaj ikväll med jobbet.

Igår var jag och Nicke på bio och såg Farsan. Den var ganska bra faktiskt, lite smårolig. =) Nadja kom hit och satt med Nova och det hade gått superbra. Vi la henen innan vi for, bion började inte förrän kl 22.00. Hon hade bara vaknat till en snabbis.



Torsdag dag

Nu har Nova precis vaknat, och jag har hunnit städa köket. Hon sitter nu i hallen och jag hör hur hon bajsar, så när jag skrivit färdigt ska jag byta dagens första bajsblöja.

Ikväll ska Nicke iväg igen, så vi får se vad jag och Nova hittar på för bus då. Elin kanske skulle komma förbi, annars tänkte jag höra med Carro. Var verkligen inte sugen på att sitta hemma själv ytterligare en kväll.

Idag har jag nästan ingen feber, men huvudet och halsen känns lika mycket som igår. Jag hatar att värktabletterna inte fungerar!

Idag har jag iallafall skickat iväg grattisannonsen till vk/vf så den borde hinna med att komma lagomt till lillans födelsedag. Nu är det bara 5 dagar kvar till hon blir stora tjejen! Helt sinnessjukt...

Nu ska jag gå och leta Nova, jag tror att hon har gömt sig för mig :P



Jag älskar den här bilden,
synd bara att ciggpaketet är där!

Onsdag dag (igen)

Idag gick Nova 8 steg! Hon har blivit så duktig och jag är så stolt över henne! <3

Jag ska krypa tillbaka ner i sängen nu, både Nicke och Nova ligegr där och sover. Jag har fått feber så jag är inte särskilt pigg.

Onsdag dag

Nova ligger och sover nu, men vaknar nog närsomhelst. Hon har snart sovit i en timme.

Min hals mår inte alls bättre, och huvudet känns som att det ska sprängas. Hoppas på att Nicke tar med sig Nova när han ska iväg ikväll, jag behöver lite tystnad. Då blir det ett långbad iallafall, det lär kännas bra.

Fick brev hem idag förresten om att Novas dagisplats. Vi gick ingen plats där vi hade sökt, iallafall inte från i april som vi ville. Ska ringa dit sen och prata lite med dom, men först måste jag och Nicke bestämma hur vi ska göra. Om vi ska säka någon annanstans eller vänta tills efter sommaren. Jag för min del har henne gärna hemma lite, men vi får se.

Nu ska jag ta en till alvedon och lite citronvatten.

Onsdag morgon

Idag har jag sjukt ont i halsen och en rejäl huvudvärk. Jag har varken tid eller ork att bli sjuk nu!
Har druckit lite varm oboy på morgonen, och ska knarka alvedon och halstabletter under dagen. Jag vill inte bli sjuk!

Nova är som vanligt på superbra humör, vi ska strax lägga oss i sängen och sova en stund. Idag blir en slö dag, vi ska bara vara hemma och mysa.


Tisdag kväll

Nu har vi ätit och jag har precis diskat. Nicke har farit för att åka skridskor med min lillasyster, så jag och Nova är ensamma igen. Vi ska bada och bara pussas å kramas!

Vi tog allihopa en promenad till affären innan middagen, och Nova fick åka pulka. Hon gillar det verkligen! =)


Tisdag dag

Imorse valde lillan att vakna strax innan sju. Vi låg kvar till 8, hon ville nog somna om men kunde inte. Så det blev en hel massa morgonmys! <3

Idag har vi inte gjort så mycket, bara tagit det lugn och lekt. Jag har diskat undan och så, men känner för att göra något mer. Hade jag inte varit själv hemme med lillan hade jag nog burit ner alla grejer som står i Novas rum ner i förrådet. Men det går inte nu, får se om jag kanske gör det ikväll.

När jag vaknade imorse kände jag att jag åkt på förkylning. Nu känns det bättre, har bara ont i halsen. Dock känns huvudet riktigt tungt, så det blir nog värre.

Ikväll var det tänkt att jag skulle träna, men vet inte om det är så bra. Tror jag hoppar över det så kanske jag mår bättre. Vi får se :P

Nu ska jag och lillan fortsätta kasta boll till varandra, det gillar hon! Min glada tjej!

Måndag kväll

Nu är jag och Nova hos Elin, dom håller på att byta blöja. Nova har verkligen superkul med deras hund Steven, det är så kul att se när hon försöker leka med honom!

Nu har Nova tagit sina första steg. Hon tog 2 st hemma hos sin mormor i lördags, och idag/ikväll har hon gått flera gånger. Vart tog min lilla bäbis vägen? Nu är hon en stor tjej ju. Men hon är fortfarande världens finaste och underbaraste!

Idag har jag hunnit med att städa hela lägenheten, plus att vika all tvätt. Det känns skönt att det är gjort!
Nu ska jag klä på lillan alla hennes ytterkläder, för Nicke kommer och hämtar oss om en liten stund. =)


Måndag dag

Nu har jag, Amanda och Nova precis kommit hem från en långpromenad. Det är ju så fint väder ute så vi var tvungen att passa på. Vi gick förbi Draggen en snabbis och sa hej till Carro, och sen gick vi till Statiol och snackade lite med Robban.

Nu ska vi göra en sen lunch, vi var ute så länge så vi glömde bort att äta.

I lördags var jag ju hos Elin och Robban på fest, och vi hade hur trevligt som helst! Först tacos till middag, och sen spelade vi lite spel och bara umgicks. Jag och Robban krossade dom andra i Med andra ord. Sjukt roligt spel!
Jag sov över där, det strulade med skjuts så jag tog mig inte hem. Vi höll igång till strax efter 4. Rikigt full blev jag, det var länge sen! Konstigt nog var jag knappt bakis alls, jag som brukar ligga orörlig hela dagen efter.

Igår kom Amanda hit och sov, hennes dagmamma var ledig så dom behövde barnvakt. Och det är klart att jag ställer upp, det är underbart att ha henne här!

Nu ska jag se vad mina flickor håller på med. =)

Lördag kväll

Sitter hos Elin och Robban nu, vi ska festa ikväll. Har käkat tacos här, och nu väntar vi bara på att Elin och Johan ska diska klart så ska vi spela lite spel. Är inne på min tredje cider, och mer ska det bli! =)

Jag har förresten köpt nya skor idag, var tvungen att fara och panikköpa dom innan jag åkte hit. Dom är sjukt snygga! Bild kommer imorgon. =)

Vad ska ni alla göra ikväll?

Fredag kväll (igen)

Mina fina läsare, vilka är ni?
Jag är nyfiken, så berätta för mig! =)

Fredag kväll

Det har bara varit en lugn eftermiddag/kväll här hos oss. Vi alla somnade strax innan 15, och vaknade inte förrän 16.40. Jag som inte hade tänkt sova, jag får sån jäkla huvudvärk då!

Snart är det dags för Nova att sova, men först ska hon nog få kvällsbada lite. Jag ska fortsätta tvätta, och ska ta ett bad sen tror jag. Måste raka benen och grejs till imorgon.

Har suttit och funderat på vad tusan jag ska ha på mig imorgon, utan framgång. Kanske mina nya jeansleggings, men vad ska jag ha till? Tur att vi tvättar ikväll, då har jag mycket att välja mellan imorgon. Måste ringa Elin också och kolla när hon vill att jag ska komma imorgon.

Nova ska sova över hos mormor imorgon, Nicke ville också ut och hitta på nåt. Det blir nog kanon, hon brukar ha så kul där! Sen är det bara bra att hon lär sig att vara ifrån oss lite, det mår hon bara bra utav.

Nu ska jag pussa lite på min lilltös!

Fredag dag

Nu har jag och lillan precis kommit hem. Vi for en stund på stan tillsammans med Nadja när jag var färdig hos tandis. Men det blev inte så länge, jag var sjukt otaggad att gå runt och titta. Dels för att jag hade en heldag där i förrgår, plus att jag inte hade några pengar med mig.

Idag och ikväll blir vi nog bara hemma. Tvätta ska vi då göra, det behövs!
Imorgon ska jag till Elin och Robban, vi är några som ska käka middag och dricka lite. Det kommer bli kanonkul! =)

Nu ska jag leka lite med Nova, och när Nicke kommer hem ska hon få sova lite.

Fredag morgon

Ska iväg till tandis om en timme, så nu sitter jag här nyduschad och påklädd. Lillan sover fortfarande, så jag ska passa på att äta lite frukost. Det blir Nadja som kommer och sitter med Nova istället, Elin hade prov på skolan så hon kunde inte smita iväg.

På tal om det så måste jag ringa Nadja nu och se så att hon är vaken. Hon är sämst på att kliva upp på morgonen!

Vi tar nog en liten vända på stan efter tandis, Nadja skulle kolla lite kläder och så! =)

Torsdag kväll (igen)

Jag kom precis på en sak.
Att idag, den 4:e februari förra året, fick jag som mitt första bf (beräknad födsel). När jag var hos barnmorskan första gången sa hon att jag var i vecka 15, och skulle föda idag. Men när vi var på ultraljud blev vi framflyttade till den 26:e. Dock kom lillan ut den 16:e, eftersom hon låg i säte och skulle födas med kejsarsnitt.

Min finaste lilla tjej!


Torsdag kväll

Det gick bara bra hos tandläkaren, trots att det är bland det värsta jag vet! Fick en till tid imorgon kl 9.50, så då ska dom fixa nån gammal lagning som behöver göras om. Dom tyckte det var lika bra, för efter imorgon måste jag börja betala.

Elin ska då möta upp mig och lillan på sjukan och hålla Nova sällskap under tiden. Elin har håltimme, så det passade utmärkt! Underbart fina du! <3

Ikväll har jag och Nova varit hos morfar en stund. Hon var där medans jag var hos tandis, och sen tog jag en promenad dit. Hon var så pigg och glad så vi stannade ända till 20.30. Hon slocknade nästan direkt jag la ner henne i sängen och sover så sött just nu.

När Nicke kommer hem, vilket borde vara närsomhelst, ska jag lägga mig i ett långt, kokhett bad. Det ser jag fram emot!

Torsdag dag (igen)

Nova är en busunge idag. Hittills har hon hunnit med att:

- Kleta bajs i min bh
- Dra ut alla blöjor ur blöjpåsen
- Äta ost som hon hittat i sopkorgen
- Dragit fram sina leksaker över HELA lägenheten
- Skrämma livet ur katten och hunden flera gånger
- Bajsat ner hela skötbordet
- Varit den sötaste tjejen som finns!


Torsdag dag

Jag har äntligen fått på mig min förlovningsring! Den har inte passat på över ett år, tack vare allt jag gick upp under graviditeten, men nu jäklar gick det. Är helnöjd!

Torsdag morgon

Inatt kl 01 vaknade lillan i världens panik och bara skrek. Inte så som hon bruakr, då hon gråter, utan bara gallskrek. Det gick verkligen inte att få henne lugn, hon var helt förstörd! Men efter lite mys, tröstan och välling lyckades hon tillslut somna om. Det var riktigt jobbigt att se henne sådär, speciellt när det inte gick att lugna ner henne.

Igår hade jag en heldag borta. Först for jag och Nova på lunch med Sofia, Petro och lille Erik. Vi åt mackor på Café Station. Vid 14 träffade jag Nadja så vi gick runt och tittade lite. Jag såg att skorna som jag velat ha från skopunkten har kommit in igen, så dom ska jag åka ner och köpa nästa vecka. Sjukt snygga!

Vi träffade även mamma och Benny, och dom bjöd på gofika. Det var mysigt. Efter det kom Elin så då gick jag på stan med henne. Jag köpte ett par jeansleggings från Gina.

Jag och Nova åkte hem till Elin på middag, och Nicke hämtade henne vid 19. Jag stannade kvar, och tog bussen hem vid 23. Vi tog en långpromenad med Steven, och såg på film.

Idag har vi inga planer, barnvagnen ligger i bilen så vi blir nog bara hemma. Ikväll ska jag till tandläkaren 18.10, och vid halv åtta åker Nicke ibäg på möte på jobbet. Så det blir ingen träning för mig ikväll..

Nu ska jag gå och lägga lillan, hon börjar bli trötter.

Onsdag dag

Idag vaknade lillan runt 6.30 och ville ha mat. Det tog ett tag innan hon somnade, och då vaknade vi inte förrän 9.15. Det var skönt, var faktiskt pigg när jag vaknade, det var länge sen!

Jag är helt färdig, och ska bara klä på lillan och ge henne lunch. Runt halv tolv ska vi börja bege oss ner till stan, vi ska luncha med Sofia och Erik. Det blir helmys!


Tisdag kväll (igen)

Det gick då bara bra att träna, men det var jobbigt. Uppehållet på en vecka kändes, så det var bara att ta i lite extra.

Har lagt lillan så hon sover sött just nu. Hon ligger med oss, hon har varit så orolig på nätterna så det är lika bra. För hos oss känner hon sig trygg, vlket resulterar i att både hon och jag får sova.
Men när febern försvinner och det går bättre ska vi köra igång med operation sova-själv igen. Hon har varit så duktig!

Funderar på att lägga mig i ett bad, för jag har riktigt tråkigt. Nicke är ju inte hemma, och är nog borta i minst en timme till. Klockan 22 ska jag se finalen i Paradise Hotel, det får jag inte missa!

Imorgon skulle jag och Nova egentligen fara och bada med Sofia och lille Erik, men Erik är snuvig så vi hoppar över det. Det blir nog att vi lunchar eller så istället. Det blir nog kanon!

Nu ska jag röka och sen bada!

Tisdag kväll

Till middag ikväll blir det hemmagjord pizza, den står i ugnen nu och är strax färdig. Ska åka iväg och träna vid 18, det ska bli skönt att komma igång igen, efter att jag haft en lat vecka.

I eftermidag åkte vi till Maxi och handlade. Det blev lite kläder till Nova, men det får hon i present när hon fyller år. Tänkte vänta med att lägga ut bilder tills hon fått alla sina presenter på födelsedagen.

Annars har jag och Nova haft en mysig dag, vi har bara varit hemme och lekt och busat. Hon är verkligen för underbar! Jag kan inte beskriva med ord hur stolt jag är och hur mycket jag älskar henne! Jag tror inte att man kan förstå hur stark kärleken till ett barn kan vara förrän man själv är förälder. Jag lovar, all kärlek bleknar i jämförelse.

Nu ska jag plocka ut pizzan och sen måste jag nästan stressäta.

Tisdag morgon

Jag är trött, kände inte alls för att kliva upp med Nova när hon vaknade 7.30 imorse. Men vi får snart gå och lägga oss och sova igen.

Igårkväll åkte jag och Nova till Carro en stund, det var mysigt! Hade inte träffat henne på hela veckan. Hon kommer hit ikväll också, för hon och hennes mamma ska sitta barnvakt åt Nova en stund. Nicke ska iväg på hockey och jag ska träna.

Sen ska vi kanske iväg och köpa lite presenter till Nova när Nicke slutar. Kan inte förstå att om 2 veckor fyller hon 1 år! Vart tog min lilla bäbis vägen? <3


Måndag dag

Jag fick faktiskt en tid på vårdcentralen idag, klockan 15.30. Det trodde jag inte, men det är bra! Dock blir det lite tajt med tiden, för jag har ju akunpunktur klockan 15. Men jag får säga åt han att skynda sig lite så jag hinner =)

Nu ska jag lägga lillan, hon är supertrött. Hade tänkt försöka hålla henne vaken tills Nicke kommer hem, men det går inte. Så vi får krypa ner nu och mysa lite.

Måndag morgon

Nu var det ett tag sen jag bloggade, men nu ska jag ta tag i det igen.

Helgen har varit slitsam. Nova har inte sovit många timmar, så min sömn under fredag och lördag natt var sammanlagt runt 5-6 timmar. Hon har varit orolig, och skrikit mycket. Men inatt gick det bättre, så jag hoppas att det håller i sig.

Elin sov här på lördag, det var mysigt! Vi bakade 4 smörgåstårtor till Nickes pappa. Lite smådrygt, men ändå kul. Ska slänga upp bilder på dom sen, måste bara komma på vart jag lagt kameran. Tror att den ligger i skötväskan, så det blir första stället att leta.

Idag ska jag iväg på akupunktur kl 15, tror att det blir sista gången. Huvudvärken är inte borta, men vissa dagar tycker jag det har blivit bättre. Kanske ska tjata mig till några gånger till.

Nu ska jag ringa vårdcentralen och sen ska jag och lillan lägga oss i sängen och förhoppningsvis sova nån timme. =)

RSS 2.0